dinsdag 25 juni 2013

Kruimeltje


Dit artikel gaat over mijn kat Kruimeltje.
Kruimeltje was nog maar 2,5 jaar. We waren net op dieet met haar omdat ze trotse 5,6 kilo woog. Iedereen noemde haar 'te dik', maar niemand wist wat ze allemaal heeft moeten doorstaan. De achterbuurvrouw (haar baasje) keek er namelijk niet op aan. Ze was een verwaarloosde kat. Ze was dag en nacht buiten en heel mager. Kruimeltje werd niet gesteriliseerd en kreeg 6 kittens. Toen heeft de buurvrouw haar nog meer laten vallen. De kittens waren binnen, Kruimeltje buiten. Ze had geen thuis. We besloten toch om haar op te nemen in ons gezin ondanks Lucy (de kat van mijn zus). Ze heeft een prachtig jaar bij ons gehad!
 Nu is het al 10 dagen geleden, 10 dagen zonder Kruimeltje. Op 13 juni is onze kat overleden. Precies op de dag dat ik te horen kreeg dat ik was geslaagd voor VMBO-T. We hebben haar op de straat bij de stoep precies voor ons huis aangetroffen. Ze lag er zo zielig bij, maar van de andere kant was ze nog best warm en had helemaal geen bloed of verwondingen. Ze was warm en zacht.
 Vooral voor mijn vriend en mij was het een schok, Kruimel was net een baby voor ons. Mijn vriend Maarten heeft Kruimeltje naar binnen gedragen en we gingen meteen als spoedgeval naar de dierenarts om haar te laten onderzoeken. De dierenarts voelde dat er van buitenaf niets aan Kruimeltje was. De dag erna belde de dierenarts en vertelde dat ze waarschijnlijk een botsing had (een kracht van buitenaf). Een bloedvat bij haar borst ging kapot haar longen vulden zich met bloed.
De eerste 2 dagen was ik alleen maar aan het huilen ik had de hele tijd het beeld voor mijn ogen. Dit hield ik niet vol, ik besloot om op internet te zoeken naar mensen die dierencommunicatie doen (http://www.dierencommunicatie.info). En een week daarna had ik een consult binnen van Monique. Ze heeft mijn kat zo goed beschreven, het was echt ongelooflijk! Zelfs mijn vriend had tranen in zijn ogen, terwijl hij meestal sceptisch is bij spirituele dingen. Ik zelf was ook sceptisch maar ik wilde dit proberen, zodat ik mij tenminste weer rustiger zou voelen. Deze vrouw wist niks over mijn kat, behalve de naam en leeftijd. Maar ze heeft haar dood zo goed kunnen omschrijven, net zoals de dierenarts eigenlijk zei. Ook haar karakter heeft ze goed omschreven. Dit heeft mij heel goed gedaan. Ik weet nu dat het goed gaat met mijn katje!

Tips voor het verwerken van een overleden dier:
- Zet een foto en/of kaars neer op een bepaalde plek, dan kun je herdenken.
- Praat erover en bekijk oude filmpjes, foto's.
- Zoek afwisseling, zodat je niet constant eraan denkt.
Graag hoor ik hoe jullie zo'n verlies verwerken!

4 opmerkingen:

 1. Jeetje wat een verhaal zeg. Gecondoleerd nog ..
  Ik heb mijn hele leven al huisdieren gehad, hamsters, parkieten, vissen. Nu 2 konijnen en een poes. Voordat ik de twee konijnen die ik nu heb had, had ik een ander konijntje gekregen van mijn ouders voor Sinterklaas toen ik 13 was. Helaas was ze na 1 dag al dood. Helemaal overstuur was ik. Nog een geluk was dat ik haar maar 1 dag had en nog niet zo aan haar gehecht was. Wel heb ik een hamster gehad 3 jaar lang en toen hij dood ging was ik gewoon weken ziek. Huilen, nergens zin in. Hoe ik dit heb verwerkt? Tsja .. kaarsjes opsteken en een foto in mijn kamer gezet. Het klinkt stom: maar de tijd heelt. Wel altijd de herinnering aan je huisdier levend houden, dat is het belangrijkste!

  Sterkte nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je lieve reactie. Dat is wat als je huisdieren dood gaan, ik heb dan ook echt van die huilmomenten. Ik had 2,5 jaar geleden ook al mee gemaakt dat mijn kat Shila was weggelopen. Dit is dan natuurlijk ook een stuk erger dan met Kruimeltje, omdat ik van Kruimeltje nog afscheid kon nemen en van Shila niet. Vergeten zal ik ze nooit mijn lieve katten!

   Verwijderen
 2. He bah wat vreselijk. Onze kat Mux is vorige week overleden en het is hier in huis gebeurd door de hond van de buren. Onze Mux is dood gebeten. Nog steeds vind ik het vreselijk en we hebben vandaag haar urn terug gekregen. Ik brand dagelijks een kaarsje voor haar foto en haar speeltjes liggen erbij, en verder jank ik gewoon als ik dat wil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vreselijk om te horen! Veel sterkte ermee, maar op de ene van de manier zal Mux wel altijd bij je zijn!

   Verwijderen